تبلیغات
شبیه سازی و انجام پروژه ها و مقالات مهندسی برق ، کامپیوتر و مکانیک ، ترجمه کلیه متون تمامی گرایش های مهندسی برق،کامپیوتر،ریاضیات،فیزیک و آمار در اسرع وقت و با نازلترین قیمت قدرت الکترونیک کنترل مخابرات مهندسی پزشکی نرم افزار سخت افزار هوش مصنوعی IT فناوری - دارویی جهت تحریک معده

دارویی جهت تحریک معده

یکشنبه 14 آذر 1389 10:48 ب.ظنویسنده : هادی

 

کدو در کاهش وزن موثر است

از فیبر موجود در کدو می توان در درمان بسیاری از بیماریها به خصوص افزایش وزن (چاقی)، یبوست، افزایش چربی خون و دیابت استفاده کرد. 

به گزارش ایانا، از دوران مدرسه آموخته ایم کدوها در میان صیفی جات جای دارند. آنها به دو دسته کدوهای تابستانی و زمستانی تقسیم می شوند.

نوع تابستانی آن همان کدو سبز است که پوست صاف و نرمی دارد و اغلب ایرانیها از آن خورش تهیه کرده و یا در کنار مرغ، آن را میل می کنند و البته از آن برای تهیه کوکو هم استفاده می کنند. به علاوه، هنگام کاهش وزن و کاهش قند خون به عضو ثابت برنامه غذایی ما تبدیل می شود.

 

 

مصرف پسته به طور کلی باعث تقویت ذهن و حفظ دماغ و رفع خفقان (طپش قلب) و حتی (استفراغ) و غثیان (تهوع) و مغص (پیچش شکم و درد شکم به همراه قراقر شکم) می باشد. توجیه بعضی از این خواص پسته در رابطه با دستگاه گوارش با توجه به قابض بودن این گیاه امکان پذیر است. چراکه حرکاتی که از معده به سمت قسمت های فوقانی تر دستگاه گوارش ایجاد می شود و باعث تهوع استفراغ و احتمالاً رفلاکس می گردد و یا از معده به مست پائین یعنی روده ها که باعث پیچش شکم (مغص) و حتی اسهال می شود توسط خاصیت قبض پسته کنترل مس شود.

پسته هم چنین در درمان برودت کبد و تفتیح سده کبد و منافذ غذا و کیسه صفرا مفید است و منقی کبد (پاک کننده کبد از اخلاط و فضول زائد و غیرطبیعی) می باشد و مزیل وجع رطوبی کبد هم می باشد یعنی درد کبدی ناشی از سوء مزاج رطب این عضو را زائل می کند و از بین می برد. پسته مفتح سدد کبدی (گرفتگی های کبدی) است به عبارتی تفتیح بند آمدگی های کبدی می کند و در درمان برخی انواع یرقان نیز مفید می باشد.

سعوط پسته همراه با مشک جهت درمان لقوه و تقویت حافظه و تنقیه دماغ مفید است و همراه با عنبر برای ازاله وسواس و مواد سوداوی مؤثر است. پسته به علت گرم و خشک بودن در بهبود سرفه های رطوبتی بلغمی مؤثر بوده و به طور کلی در درمان گروهی از سرفه های مزمن مفید است.

مضغ پوست سبز بیرونی پسته (خارجی ترین پوسته پوسته) رافع تشنگی و بوی بد دهان و قلاع (زخم های دهانی) می باشد و مقوی دندان و مخاط لثه است. به علاوه مضغ این قسمت در دهان رافع فواق (سکسکه) و قی و اسهال است. به علت تقویت معده و به علت قابض بودنش مانع برگشتن غذا از معده به مری می شود. پسته مانند سایر مقوی های (تونیک های) گوارشی دارای مواد تلخ (bitter=بیتر) می باشد که توجیه کننده افعال ناشی از مرارت و تلخی این گیاه می باشد.

پسته قلیل الغذا است و خوردن آن مولد خون صالح است و همان طور که اشاره شد چاق کننده افراد لاغر است. پسته حکم تریاق و فادزهر برای گزش (سم) حشرات موذی دارد و به طور ذوالخاصیه این کار را انجام می دهد.

نطول به طبیخ پوست درخت و برگ آن برای رفع جرب و حکه (خارش) حبس نزلات و رفع قمل (شپش) مؤثر است.

 

تغذیه > موادغذائی  - رعایت دستورات بهداشتی در خوردن و آشامیدن، یکی از مهم‌ترین عوامل سلامت، شادابی و طول عمر است.

اگر مردم بدانند که چه باید بخورند و چه نباید، چه اندازه، چگونه و چه زمانی بخورند و نیز دانسته‌های خود را به‌کار گیرند، بی‌تردید بسیاری از بیماری‌ها از جامعه بشری رخت برخواهد بست و انسان لذت و طراوت زندگی را خواهد چشید.

نکته‌ای که باید بدان توجه داشت این است که در نظام آفرینش، خوردن ابزاری برای زندگی است نه آنکه زندگی ابزاری برای بیشتر خوردن باشد. در حکمتی منسوب به حضرت علی(ع) آمده است: لاتطلب الحیاه لتاکل بل اطلب الاکل لتحیا (زندگی را برای خوردن مخواه بلکه خوردن را برای زندگی بخواه).

امروزه بسیاری از مردم، سلامت، شادابی و حیات خود را فدای شکم می‌کنند و هیچگاه به نوع و کیفیت غذا توجهی ندارند. هرچه را دارای مزه بهتری باشد و به هر اندازه که میل دارند و به هر شکلی که پیش بیاید، مصرف می‌کنند و اینگونه، گرفتار بیماری‌ها می‌شوند.

امام علی(ع) می‌فرماید: هرکس در دل خود درخت علاقه به انواع غذاها را بکارد، میوه تنوع بیماری را می‌چیند. رهنمودهای اسلام در مورد خوردن، بسیار مهم و ارزشمند هستند و با در نظر گرفتن زمان صدور آنها بی‌تردید معجزه علمی پیشوایان دین محسوب می‌شوند. این رهنمودها نه تنها سلامت جسم بلکه سلامت روح و جان را نیز تضمین می‌کنند.

علم، امروزه بر بسیاری از این رهنمودها مهر تایید زده است. اگرچه به‌دلیل نقص علم و عقل آدمی، حکمت برخی دیگر از این رهنمودها هنوز مجهول مانده است.

برخی از این رهنمودها عبارتند از: حلال بودن، رعایت وعده‌های مناسب غذایی، توصیه به کم‌خوری، پرهیز از پرخوری، زمان مناسب غذاخوردن از نظر میزان اشتها و زمان دست کشیدن از غذا، رعایت آداب سفره، رعایت آداب خوردن و آشامیدن، رعایت آداب پایان غذا و برچیدن سفره، رعایت آداب عرفانی، اجتماعی و بهداشتی.

به جرات می‌توان گفت هیچ آیینی به اندازه دین مبین اسلام و هیچ مکتب طبی به اندازه طب سنتی ایران درخصوص تغذیه بحث نکرده‌اند. به‌عنوان شاهد می‌توان به آیه «فلینظرالانسان الی طعامه» اشاره کرد که خداوند متعال انسان را به دقت در تغذیه از جهات مختلف سفارش کرده است.

رعایت حلّیت، کیفیت، مقدار، تناسب با طبع و مزاج، فصل و سن از آن جمله است. پس دقت در خوردن و آشامیدن یک دستور اسلامی است.همچنین در حدیث نبوی آمده است که «معده خانه همه بیماری‌ها و پرهیز سرآمد درمان‌هاست».

دقت در همین حدیث شریف بر نقش تغذیه در سلامتی از دیدگاه روایات اسلامی تایید و تاکید مضاعفی می‌نماید.در حدیث شریف دیگری آمده است: نیمی از قبرهایی که برای امت من حفر می‌شود، از چشم بد و پرخوری است.

در این روایت نبوی نیز بر نقش تغذیه در سلامتی و پیشگیری از بیماری و مرگ و میر زودرس تاکید شده است.به جز قرآن و احادیث صادره از معصومین (علیهم السلام)، حکمای بزرگ اسلامی (رحمه‌الله علیهم اجمعین) نیز بر نقش تغذیه در حفظ صحت تاکید داشته و به کرات در کتب و نسخ خود ذکر کرده‌اند و یکی از اصول شش‌گانه حفظ‌الصحه دانسته‌اند.

عقیده حکما برآن بوده است که اگر طبیب درمان بیمار خود را از اصلاح غذای او آغاز نکند، برکشتن او جرات یافته است. یعنی هر درمانی ناقص و ابتر است، مگر همراه با اصلاح تغذیه باشد. این مسئله هم در درمان جسم و هم روح و روان صادق است.

نکته دیگر اینکه غذاها به جز تامین حیات و سلامت، حتی در شعور، معرفت، سعادت و شقاوت انسان هم دخیل هستند. به همین دلیل است که توصیه‌های زیادی در مورد حلال بودن و پرهیز از شبهات در غذا از طرف دین مبین اسلام صادر شده است

 

علم الأدویه یا گیاه شناسی داروئی و طب سنتی كه امروز از آن با نام مفردات پزشكی و ‏فارماكوگنوزی یاد می شود در باورها و اعتقادات درمانی مردم و نیز در متون قدیمی طب سنتی ‏ایران برگرفته از كتب معتبر و دانشمندان نام آوری چون ابن سینا، زكریای رازی، اهوازی ‏ارجانی و ... می باشد كه اصول طبابت آن بر چهار طبیعت مزاج آدمی یا اخلاط اربعه ‏بنام : بلغم ، صفرا ، سودا ، خون و همچنین بر گرمی و سردی استوار بوده است و بر این اساس ‏تشخیص و درمان صورت می گرفته است.‏

‏در طب تطبیقی و تلفیق عقاید قدما با پزشكی جدید، اخلاط اربعه با نام ‏PH خون یا اسیدیتیك ‏و بازیك؛ و گرمی و سردی با واژه های پركالری و كم كالری خوانده می شوند. ولی هیچكدام از ‏این تعبیرات بازگو كننده جامعی به شمار نمی روند و غذاهای گرم و سرد در اعتقاد عامه ی مردم ‏ایران به عنوان غذاهای پركالری و كم كالری نمی باشد، زیرا خوراكی هایی مانند گردو ، نارگیل ، كاكائو ، ‏ خرما ،‌ كنجد ، گوشت شتر ، گوشت كبوتر جزء غذاهای گرم و خوراكی هائی مانند هلو ، ‏هنداونه ، خیار ، توت فرنگی ، جو ، برنج ، گوشت گاو ، ماهی و مرغ به نام غذاهای سرد ‏شناخته می شوند. برخی غذاها نیز مثل شیر و م است گوسفند ، نان گندم ، گوشت بره و ... ‏غذاهای معتدل و به عبارتی نه گرم و نه سرد شناخته می شوند و این گروه از غذاها اثر ‏متابولیسمی و حالت خاص در افراد گرم مزاج و سرد مزاج ایجاد نكرده و به هر دو گروه ‏سازگار است.‏

خوراكی هایی مانند گردو، نارگیل ، كاكائو ، ‏خرما ،‌ كنجد ، گوشت شتر ، گوشت كبوتر جزء غذاهای گرم و خوراكی هائی مانند هلو ، ‏هنداونه ، خیار ، توت فرنگی ، جو ، برنج ، گوشت گاو ، ماهی و مرغ به نام غذاهای سرد ‏شناخته می شوند.

در طب سنتی، خوراكی های سرد ارزش غذایی منفی در شخص ایجاد كرده و خوردن آنها سبب ‏رخوت ، سستی ، ضعف عمومی ، رنگ پریدگی ،‌ بی حالی ، كم حوصلگی، كاهش نیروی ‏جنسی ، پرخوابی و ... می شود. برعكس خوردن غذاهای گرم باعث بالا رفتن فشارخون ، ‏برافروختگی چهره ،‌ كم خوابی ، جوش صورت واحتمالاً كهیر و جوش های چركی خواهد شد.‏

در طب سنتی ایران هر فرد حالت و طبیعت مزاج یا ارگانیسم بدن خود را نسبت به غذاهای سرد ‏یا گرم تشخیص می دهد و در مصرف آنها رعایت اعتدال را می نماید تا دچار عوارض گوارشی ‏و ... نگردد.‏

عدم هماهنگی بین مزاج و غذا - طبق اعتقاد طب سنتی ایران - موجب اختلال در اندام های ‏داخلی مثل قلب و ریه شده و شخص احساس بیماری می نماید. امروزه با پیشرفت پزشكی و ‏كشف علت بیماری ها، این عقاید سنتی كنار گذاشته شده و كمتر مورد استفاده قرار می گیرند.‏

در مطلب قبلی با عنوان "درمان بیماری ها با طب سنتی (1)" درباره ی درمان تعدادی از بیماری ها برای شما صحبت شد. در این مقاله نیز مداوای یک سری از بیماری های دیگر را برای شما بیان می کنیم.
سرماخوردگی و آنفلوانزا:

بسیاری از ما تصور می‌كنیم كه هنگام سرماخوردگی باید از خوردن ترشی، ادویه‌جات و ... خودداری كنیم، اما دكتر "گریفیتز" نظریه جالبی دارد كه خلاف این باورهای قدیمی است. با خوردن مواد ادویه‌دار مثل كاری، مخاط و ترشحات جریان پیدا می‌كنند و گرفتگی بینی ، عفونت گوش و احتقان ریه تسكین پیدا می‌كند.

در هنگام سرماخوردگی مصرف سیر را هم فراموش نكنید. سیر اثرات ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باكتری دارد و آنتی‌اكسیدانی قوی به شمار می‌رود، به این دلیل در درمان عفونت و تقویت ایمنی موثر

دارویی جهت تحریک معده

 

میوه رازیانه                       یک قسمت

زیره سیاه                        یک قسمت

تخم گشنیز                      یک قسمت

میوه انیسون                   یک قسمت

زیره سبز                         یک قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا کوبیده و نرم شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته 20 دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده ظهر و شام بعد از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره 2- داروی مقوی معده

میوه انیسون                                    یک قسمت

میوه شوید                                      یک قسمت

میوه رازیانه                                     یک قسمت

میوه زیره سیاه                                یک قسمت

برگ نعناع خشک شده                     یک قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

یک قاشق غذا خوری ااز مخلوط فوق را که قبلا کوبیده و نرم شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته 20 دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده ظهر وشام بعد از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره 3- داروی مقوی معده

افسنطین                                         200 گرم

قنطوریون صغیر                                   200 گرم

شبدر آبی                                         50 گرم

ریشه ژانسیان                                    50 گرم

طرز تهیه و مقدر مصرف :

مقدر دو قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا کوبیده و رنم شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته مدت 30 دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده صبح وش ب نیم ساعت قبل از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره 4- دارو جهت ناراحتی معده همراه با درد

نعناع                                                20 گرم

بابونه                                                10 گرم

بادرنجبویه                                         10 گرم

انیسون                                           5 گرم

طرز تهیه و مقدر مصرف :

مقدر یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا کوبیده و نرم شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته 20 دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید .

 

نسخه شماره 5-داروی اشتها آور

برگ شبدر یا یونجه                               یک قسمت

گیاه قنطوریون                                      یک قسمت

افسنطین                                           یک قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

مقدر یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا خرد شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته مدت 30 دققیه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس  آنرا صاف كرده و روزی دو بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا میل بکنید .

 

نسخه شماره6- داروی ضد کمبود شیره معده

گیاه افسنطین                                   دو قسمت

دانه زیره                                          دو قسمت

گل بابونه                                         دو قسمت

برگ نعناع                                        چهار قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

مقدر یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا خرد شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت 20 دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی دو بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره 7- داروی جهت التیام زخم معده

بابونه                                         30 گرم

زیره                                           10 گرم

نعناع                                           3 گرم

سنا                                            3 گرم

طرز تهیه و مقدر مصرف :

داروهای فوق را که قبلا کوبیده شده باشد با هم مخلوط كرده و در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت 20 دقیقه باقی بگذارید ا دم بکشد . سپس آنرا صاف كرده روزی سه مرتبه هر دفعه یک فنجان نیم ساعت بعد از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره 8- دارو های ضد کمبود شیره معده

گیاه افسنطین                                دو قسمت

دانه زیره                                        دو قسمت

گل بابونه                                     دو قسمت

برگ نعناع                                    چهار قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

مقدر یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا خر شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته مدت 30 دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی دو بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره 9- داروی جهت التیام زخم معده

بابونه                                             30 گرم

زیره                                               10 گرم

نعناع                                             3 گرم

سنا                                              3 گرم

طرز تهیه و مقدر مصرف :

داروهای فوق را که قبلا کوبیده شده باشد را با هم مخلوط كرده و در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت 20 دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد . سپس آنرا صاف كرده روزی سه رمتبه هر دفعه یک فنجان نیم ساعت بعد از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره 10- داروی اشتهاآور

برگ یونجه                                   8 قسمت

بابا آدم                                        2قسمت

درچین                                        1 قسمت

شیرین بیان                                 1قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

یک قاشق ذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا خرد شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته مدت 30 دققیه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی 2 بار هر دفعه یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره 11- داروی دل درد همراه با اسهال

پوست بلوط                                 20 گرم

نعناع                                          10 گرم

بابونه                                         10 گرم

طرز تهیه و مقدر مصرف :

یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا خرد شده باش در یک لیوان آب جوش ریخته مدت 30 دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد  سپس آنرا صاف كرده روزی 3 بار هر دفعه یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا میل کنید

  نسخه های تك دارویی

نسخه شماره 1-                         دارو : پوست درچین ( Cinnamomum zeylanicm )

مقدر مصرف : 0/5 تا 10 گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا   میل کنید .

نسخه شماره 2-                         دارو : ریشه زنجبیل ( Zingiber officinalis )

مقدر مصرف : 0/25 تا 10 گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا   میل کنید .

نسخه شماره 3-                         دارو : میوه (دانه ) هل    ( Elletaria cardamomum or Anomum C. )

مقدر مصرف : 1 تا 2 گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا   میل کنید .

نسخه شماره 4-                         دارو : میوه فلفل سیاه ( Piper nigrum )

مقدر مصرف : 1 تا 2 گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی دو بار هر بار یک فنجان  با کمی شکر یا عسل قبل از غذا میل کنید .

نسخه شماره 5-                         دارو : دانه گیاه شنبلیله  ( Trigonella foenum - graecum  )

مقدر مصرف : 4 تا 10 گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان قبل از غذا میل کنید .

نسخه شماره 6-                         دارو : برگ یا ریشه یا دانه سنبل ختائی ( Archangelica officinalis )

مقدر مصرف : برگ 1 تا 3 گرم - ریشه 1 تا 2 گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان قبل از غذا میل کنید .

نسخه شماره 7-                         دارو : میوه انیسون ( Pimpinella anisum )

مقدر مصرف : 2 تا 4 گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان قبل از غذا میل کنید .

نسخه شماره 8-                         دارو : میوه  ( دانه ) رازیانه  ( Foeniculum vulgare )

مقدر مصرف :  بزرگسالان 2  تا 4 گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان قبل از غذا میل کنید .

نسخه شماره 9-                         دارو : پیاز گیاه سیر ( Allium sativum )

طرز تهیه و مقدرا مصرف  :  پنج عدد سیر را در 1/8 لیتر آب سرد له كرده 6 تا 8 ساعت می گذارند باقی بماند سپس روزی چند بار هر مرتبه یک قاشق غذا خوری میل کنید

 


آخرین ویرایش: - -

 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر